3 190 Příspěvky: Poděkování obdrženo:3 350 MeeplePointy: 2/2014 Registrace:
South Moravian (Czechia)
MeeplePointy (MP): 20,94 MP
10.12.2018, 17:50
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 10.12.2018, 18:16 uživatelem Eldenroot.)
To se dalo čekat, byla to jen otázka času... oni to mají ale postavené na principu klasické "Wikipedie", myslím si, že náš způsob je lepší.
Pro nás lépe -> můžeme si vykopírovat vše podstatné a přidat do naší Wiki, však co, oni kopírují od nás, my od nich... ale jedno si vzít nenecháme - byli jsme zde první!!!
Prosím o připomínky a nápady na funkce, které přidáme ještě do naší Wiki, máme zde nějaký námět od čeho se můžeme odpíchnout :)
EDIT:
Pokud mohou oni, tak my také! Narážím tím na přehledy kartiček, ale Chmurův styl se mi líbí více, můžeme třeba upravit to, jak se bude zobrazovat na přehledu položky, aby byl lépe viditelný.
Zde je seznam mých nápadů:
- vložit přehled pravidel, případně je překopírovat z pdf
- seznam karet zobrazit přímo u položky bez rozklikávání, ať je na očích
- líbí se mi "Footnotes" vždy na konci obsahu, jsou tam poznámky k pravidlům a situacím, co mlže nastat, mají to přímo z pravidel nebo to je z annotated rules?
- přidat ukázku vodoznaku kartiček z daného rozšíření
Pánové, toto je válka
South Moravian (Czechia)
Tak pojďme jim ukázat, že jsme o krok napřed! ;)
South Moravian (Czechia)
(10.12.2018, 20:13)Chmura Napsal(a): - Chtěl jsem se s ním vytasit až po novém roce, ale když je "Vyjímečný Carcassonne STAV"!
Sem s tím!
South Moravian (Czechia)
Jako nápad chválím, ale toto bych sloučil do scorepedie. Vytvářet pro to novou pedii mi přijde zbytečné, ne kvůli práce navíc (ano, zabere to hodně času, to sice ano), ale hlavně kvůli tomu, aby to bylo vše pohromadě.
Každopádně to moc rád uvítám a udělám pro to své maximum, ale s mým výhledem tak březen 2019 po meetingpedii, pokud by to měla být úplně nová databáze.
South Moravian (Czechia)
@ Skubin - jasně, souhlasím. To je otázka pár sekund takhle udělat, nic těžkého :)
@ šmoula - právě, čím více databází, tak tím větší práce to udržovat, ale je pravda že by to pokrylo asi už vše.
V prvé řadě bych to viděl takhle:
1) Zjistit a přidat to, co se nám líbí na funkcích německé Wiki - vodoznak, lepší zobrazení přehledu karet (chci to zobrazit také přímo u položky, tak, aby to bylo lépe vidět)
2) Doladit další zbylé nedostatky a aplikovat věci do Score a Meeplepedie (bude-li potřeba)
3) Začat práci na Meetingpedii (do té doby bude dost času doplnit kompletně všechny pedie)
4) Po dokončení Meetingpedie by mělo být vše doplněno v Meeple/Score/Carcapedii a všechny síly se přesunou na "Startingpedii" či jak to budeme nazývat (případně zakomponování dalších možností do stávající DB).
South Moravian (Czechia)
Chmura - tak, kam přidáme obrázek vodoznaku (pokud bude dostupný) + zobrazení seznamu kartiček - nyní to je přes odkaz, klidně bych přidal i přímo k položce někam pod informace.
Co vy na to a co dál?
South Moravian (Czechia)
Lištu přesunout můžu, nebo ji zduplikovat a nechat nahoře i dole. Není to problém, dobrej nápad.
Ohledně seznamu kartiček si nejsem jistý, udělat to lze jen nevím, zdali to bude mít kýžený efekt.
South Moravian (Czechia)
11.12.2018, 18:38
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 11.12.2018, 19:00 uživatelem Eldenroot.)
@ Skubin - stačí takhle? Víceméně ostatní možnosti řazení máš na výběr hned vlevo (hodnocení, název, datum přidání). Chyběl pouze prefix - prosím vyzkoušet, kdyžtak doladíme a poté vložím i do dalších pedií. - nyní dostupně jen v Carcapedii.
Symbol vodotisku není problém vložit jako font, ale mnohem lepší včetně 100% podpory ze všech stran prohlížečů a všeho by bylo lepší použít obrázek - ten co mají třeba na té germánské wiki nebo vykopírujeme přímo z fontu samotného a vyrobíme si vlastní. Můj návrh by byl takový, že umístíme vodoznak, jeli k dispozici někam do hlavního popisu. Přemýšlí jen, jak by to bylo nejlepší.
Co se týče zobrazení herních kartiček a materiálu, moc se mi líbí to co vyrobil @ Chmura - je to jednoduché, přehledné a máme vše pohromadě. Tady bych to určitě nenahrazoval ničím jiným, jen bych to možná zviditelnil, ať je to na očích, když si s tím už dal Chmura tolik práce.
Moc se mi líbí tzv. "General info" - napsání co je nového u rozšíření, tzn co nového je přidáno do hry na pár řádcích, to by nebylo vůbec zlé mít u rozšíření jako takový souhrn pro nováčky a lidi neznalé Carcassonne. Je to takový opravdu surový souhrn novinek.
Dále se mi líbí zmínění situací, která mohou nastat při použití rozšíření - to mají uvedeno úplně na konci stránky, dalo by se to udělat stejně, stačí jen říci, jak by to bylo nejlepší pro čtenáře a vzhled doladíme.
South Moravian (Czechia)
11.12.2018, 22:05
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 11.12.2018, 22:37 uživatelem Eldenroot.)
Takhle to nefunguje, buď můžeš hledat v textovém poli nebo použít řazení dle "PREFIXU", nelze dohromady.
Tak, zde je seznam toho, co se mi povedlo dneska implementovat. Budu moc rád za každou zpětnou vazbu!
Testovací položka, kde je možné změny vidět a otestovat: [Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]
SEZNAM ZMĚN:
- přidání možnosti volby "PREFIXU" na přehledu položek do vrchní části pro lepší přístup (@ Skubin )
- přidání podpory pro zobrazení "vodoznaku" na kartičce, pokud není vložen -> pole se nezobrazí
- přidání podpory pro zobrazení krátkého shrnutí nového obsahu, herních mechanik
- přidání vizuální indikace dostupnosti seznamu kartiček na přehled položek (tak jak je tomu nyní například pro pravidla)
- přejmenování stávající kolonky pro Doplňující informace tak, aby nekolidovala s Annotated rules
- přidání podpory pro přidání "Anottated rules" - zde chybí přidat překlad legendy
- přidáno automatický "převod" textu na ikonky z legendy
Kód: [zamek][dum][globus][kniha][sipka]
Plánované změny:
- vyřešit lepší zobrazení seznamu kartiček
- seřadit nově přidané možnosti v režimu přidání položky
Změny k diskuzi: ???
- ...
South Moravian (Czechia)
Tak co udělat gif, kde by byly oba vodoznaky a po chvíli by se měnily mezi sebou. Těch položek bude v řádu jednotek.
|