1 589 Příspěvky: Poděkování obdrženo:2 930 MeeplePointy: 10/2014 Registrace:
Střední Morava (Česká republika)
MeeplePointy (MP): 15,55 MP
(25.10.2017, 10:17)Van Stajpen Napsal(a): Když se ti s tím chce "drbat", proč ne. Zajímalo by mě (čistě pro zajímavost, protože já jsem se přeorientoval na v.02), jak lepíš vytištěný obrázek na originální kartičku, aby nikdo když je otočená, to nepoznal? Podle mě pokud to není originální, prostě to poznáš na řezu papíru (lepenky)... 
Používáme originál kartičky a ty přelepujeme  takže to není na kartonu ani lepence. Tedy pouze změníme líc kartičky.
A můžu potvrdit chmurovo tvrzení - to co on udělá, tak to nejde poznat
nejde 
Zkus se domluvit s chmurou, aby ti vyhotovil jednu testovací kartičku a uvidíš 
Možná to jde poznat když bys to hodně zkoumal, nebo kdybys měl 1 kartičku origo a 1 od chmury a měl poznat, která je která, tak bys to asi dal...
Vidím, že ti to nedá spát
(25.10.2017, 10:54)Van Stajpen Napsal(a): (25.10.2017, 10:43)šmoula Napsal(a): nejde 
Možná to jde poznat když bys to hodně zkoumal, nebo kdybys měl 1 kartičku origo a 1 od chmury a měl poznat, která je která, tak bys to asi dal...
Ani ne, mě je to teď jedno spíš jen jsem někdy dávno nad touto možností uvažoval, ale mám rád origo věci. V době když jsem se rozhodoval, jak sehnat všechny minirozšíření jsem tohle forum neznal, a teď už to je jedno ale stejně, jak se dívám na originální kartičku, jak je pěkně v krajích zaoblená, moc vám nevěřím, že se to dá nalepit a není to vidět jsem dost perfekcionalista, což je možná můj problém
Říkám - zkus se s chmurou domluvit na 1 kartičce a uvidíš  Taky má kraje zaobleny 
Co se týče origo věcí, tak jsou i rozšíření od fanoušků, nebo klasicky rozšíření předělany do jiných edicí (třeba opat do klasického carcassonne, hostince a katedrály do zimní krajiny...atd...) a zde originál neseženeš - takže buďto to oželíš, nebo si vyrobíš
(25.10.2017, 11:21)Van Stajpen Napsal(a): (25.10.2017, 10:59)šmoula Napsal(a): (25.10.2017, 10:54)Van Stajpen Napsal(a): (25.10.2017, 10:43)šmoula Napsal(a): nejde 
Ani ne, mě je to teď jedno spíš jen jsem někdy dávno nad touto možností uvažoval, ale mám rád origo věci. V době když jsem se rozhodoval, jak sehnat všechny minirozšíření jsem tohle forum neznal, a teď už to je jedno ale stejně, jak se dívám na originální kartičku, jak je pěkně v krajích zaoblená, moc vám nevěřím, že se to dá nalepit a není to vidět jsem dost perfekcionalista, což je možná můj problém Říkám - zkus se s chmurou domluvit na 1 kartičce a uvidíš Taky má kraje zaobleny 
Co se týče origo věcí, tak jsou i rozšíření od fanoušků, nebo klasicky rozšíření předělany do jiných edicí (třeba opat do klasického carcassonne, hostince a katedrály do zimní krajiny...atd...) a zde originál neseženeš - takže buďto to oželíš, nebo si vyrobíš Asi nepotřebuju... mám rád hru tak jak je od tvůrců... Všemožné blbosti si na ni může vymyslet každý, ale už to není Carcassonne s velkým C... potřeboval jsem sehnat mini 5 rozšíření, které už nešli nikde koupit... než abych si všechyn kartičky nechal někde nalepovat, jsem si koupil novou edici a mám klid. Navíc tisknout si kartičky po domácku beru jako "crack" v počítačových hrách a neúctu k autorovi hry. Přece jen je to plagiátorství...
Tys tam psal, že tě to zajímá (přesněji ze zvědavosti ses ptal) jak to děláme...Tak jsem ti jen odpovídal 
Pokud si tiskneš doma kartičky, ktery oficiálně nevyšly, tak to neberu jako "crack" - to máš to samo, jako když si stáhneš do PC hry češtinu - taky nemusela ofiko vyjít, ale pro některé je to s ní lepší  a v tom případě to není neúcta k autorovi hry  Ale je to asi věc názoru 
Každopádně, když to shrnu, tak koupě druhé edice - tak jak jsi to udělal ty, tak je asi nejlepší tah  - aspon pokud se nespokojíš se základní hrou
(25.10.2017, 11:45)Van Stajpen Napsal(a): Které originální rozšíření nikdy pro novou verzi nevyjdou? A jak to můžeš vědět co bude za rok, dva? Někde jsem tady četl příspěvek z roku 2015, jak je nová edice špatná, jak nepůjdou sehnat rozšíření, a hle? Je to spíš naopak, a pro starou edici už nic koupit nejde... Za mě mám rád Carcassonne od tvůrců... je spousta her, kde bych si uměl udělat své vlastní pravidla (rozšíření), ale už to prostě není ta hra 
Vpravo nahoře je WIKI (Carcapedie), tak se tam mrkni - jsou tam rozšíření co vyšli oficiálně  jsou tam mj. i ty které vyšly v různých časopisech tzn. v limitované edici pro starou verzi a pochybuju, že vyjdou v nové verzi...
|