CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Karta do "díry" v krajině (Přes kopec a údolí)

téma založeno uživatelem Chmura - 25.4.2023, 21:21 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 5 Chmura 9 Fanny 2 Kamzik 2 Mati 7 Petr Chytka 1 Seli 3 šmoula 5 xwinte00 2
no musím povedať že vizuále vyzerá šmoulou nápad lepší... tie kríčky to pekne oddelujú a viac sa to hodí do tohto rozšírenie kedže v tejto hre nie sú žiadne mestá iba polia, ktoré spája príroda... 

Aj tie cesty lepšie zapasujú.. ked cesta končí ako keby v lesíku. 

Za mňa asi šmoulou nápad. 
Ale do stredu by som dal dačo zaujímavé... napríklad aj to seno... kde to vyskúšať spraví jedno aj druhé na porovnanie. skúste chalani dačo vymyslieť.
[-] 1x   šmoula
Odpovědět
(26.4.2023, 8:48)šmoula Napsal(a):
(26.4.2023, 8:41)Mati Napsal(a): Ale do stredu by som dal dačo zaujímavé... napríklad aj to seno... kde to vyskúšať spraví jedno aj druhé na porovnanie. skúste chalani dačo vymyslieť.

Jasny, tam šlo jen o ten "rámeček" a aby to nebylo úplně prázdné, tak tam jsou 2 zvířata Velký úsměv

zvieratká by som tam nedával... keďže na lúke ich je požhnane... hodilo by sa tam možno nejaké jazierko vo forme bažiny(shrek Velký úsměv ).. niečo čo dodá krajine farbu... lebo keďže tam navrhuješ dať kríky z každej strany tak je blbosť dávať do stredu niečo vo forme sena.. keďže zo senom pracujú ľudia a musia sa k nemu dostať.. dať tam niečo čo možno formou rozhľadňa (rozhledna) a mohla by to fungovať ako opánstvo ked to obostaviaš tak dostaneš 9 bodov(alebo len 4 vodorovne a zvislo).. bude to zároveň mini rozšírenie ďalšie... 

Ale tak sú tom len moje nápady... aj tak tú hru doma nemám... tak sa len inšpirujte niečím  Mrknutí  . ale hlavne nech to má nejakú logiku na krajinu.
Odpovědět
(26.4.2023, 16:25)Chmura Napsal(a): Tak tu máme dvě varianty, já zastávám tu rámečkovou... Myslí si svoje a to i s toho důvodu, že je hned krásně vidět co všechno rámeček zavírá... Mrknutí

-K pravidlům:
 1) Za každou kartu, která obklopuje "obsazenou" kartičku 1 bod + 1 bod za obsazení této karty. Celkem tedy lze získat 9 bodů.
 2) Zvířata na kartičce se nepočítají do bodování kartičky ze stohem, ale můžou být započítána například u stodoly.
 3) Na kartičku se "STOHEM" může být umístěna figurka, případně figurka koryta.
 4) Po obestavění, je "STOH" dokončen a figurka může být odebrána k dalšímu použití.
 5) Kartičku, lze umístit jak do "díry v krajině" tak i na uzavření jedné i více stran některé s oblastí (cesta, pole, farma, atd...)
 6) Pomocí kartičky se "STOHEM, lze získat ryby z rozšíření řeka (budou-li se nacházet v oblasti uzavřené kartičky se "STOHEM")

Na ukázku jsem do přílohy nahrál různobarevné rámečky se stohem a slepičkami... myslím, že to také nevypadá nejhůř. Mrknutí

Lúbi sa mi 1 a 3 obrázok...

Ten druhy má rovnakú farbu ako klasické opanstvo(chce to inú farbu) takže druhý nie.

A posledný žltý ma podobnú farbu ako cesty ktoré sú troška podobného otienu.. čiže by to mohlo spllývať
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
(26.4.2023, 19:46)Chmura Napsal(a): Pokusil jsem se o dvě kartičky s kameny stohem a zvířátky. Ale stále si myslím, že to není ono... Myslí si svoje

-Pokusil jsem se použít i kameny s nových Lovců a sběračů, nicméně grafika neodpovídá protože, zde nejsou černé kontury jednotlivých objektů. Smutný

Chmura osobne tie kamene sa tam nehodia... to už radšej ostaň pri pôvodnom návrhu... to už tie kríky od šmoulu boli lepšie.... ale uznaj jak myslíš chce to nejaké to hlasovanie...
Odpovědět
(27.4.2023, 13:21)Bumsakalaka Napsal(a): No, to by nebolo mozno zle. A torcha by to odlisilo od prapovodcu - Opatstva ...

súhlasím.. karta by mala byť jednotná...
Odpovědět
Príklánal by som viac k SENO... lepšie to zapadá do tematiky tejto hry.. kedže Seno sa dáva zvieratám.. a z polí získavame Seno... Už sa teším až si to zahráme na týždennom sraze všetky rozšírenia Mrknutí (hral som zatiaľ len základnú)
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
(3.5.2023, 23:22)Chmura Napsal(a): Ano je to tak jsem také zklamán..., ale kreslený obrázek HNOJE se mě nepodařilo sehnat. Stesk No a když jsem našel alespoň jako náhradu kopy sena s vidlemi tak mé srdce trochu pookřálo! Mrknutí Hnůj to sice není, ale co se dá dělat. Šťastný Myslím, že herně to poslouží stejně.

Co se týká pravidel tak rekapitulace je zde:

1) Za každou kartu, která obklopuje "obsazenou" kartičku 1 bod + 1 bod za obsazení této karty. Celkem tedy lze získat 9 bodů.
 2) Zvířata na kartičce se nepočítají do bodování kartičky ze stohem, ale můžou být započítána například u stodoly.
 3) Na kartičku se "SENEM" může být umístěna figurka, případně figurka koryta.
 4) Po obestavění, je "SENO" dokončen a figurka může být odebrána k dalšímu použití.
 5) Kartičku, lze umístit jak do "díry v krajině" tak i na uzavření jedné i více stran některé s oblastí (cesta, pole, farma, atd...)
 6) Pomocí kartičky se "SENEM, lze získat ryby z rozšíření řeka (budou-li se nacházet v oblasti uzavřené kartičky se "SENEM")

-Jak psal Kamzík jedná se o "vylepšené opatství". Každý z hráčů obdrží jednu kartičku ze Senem na začátku hry a bude na něm kdy a jak ji využije. Jen bych byl ještě pro pravidlo, že kartička ze senem nemůže být použita jako poslední karta hráče.

Chmúra bral si do úvahy aj to že v základnej hre je malo figúrok.. ako pozerám koľko rozšírení má už táto hra (

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

s fanušikovskými rozšíreniami)  tak sa obávam že keď položíš figúrku na to opanstvo môže sa stať že figúrka tam môže ostať aj do konca hry a potom hráš s obmedzeným počtom figuriek... Ak samozrejme nebudeš čakať iba na situáciu kde položíš "SENO" do kompletnej diery kde si započítaš body a figúrka sa hneď vráti. 

Už tu padol aj taký návrh že každý hráč by mal opantstvo vo svojej farbe... týmto činom by si na túto kartu nemusel dávať figurku(a vieš že opanstvo/seno patrí tebe... ale body za opanstvo by sa počítali na konci hry ... napríklad pri záverečnom hodnotení kde by sa spočítalo koľko kariet ju obklopuje. 1 až 9 bodov pri záverečnom hodnotení nie je až tak veľa. 

Lebo ak chceš použiť pravidlo číslo 5.. kde môžeš priložiť kartičku aj k jednej hrane... tak položiť na tu kartičku ešte aj figurku by bola asi blbosť kým by sa to obostavalo. potom by zaniklo pravidlo číslo 1. No nezaniklo by.. alebo musel by si sa sústrediť počas hry na jeho uzatvorenie aby si dostal spať svoju figúrku.

Ale jednoduchým riešením je doplniť figurky... Treba rozmyšlať aj nad počtom figúrok..  v klasickej hre... sú v rozšíreniach pridané veľka figurka, voz. po novom aj riaditeľ.. dáva lepšiu možnosť obsadiť si viac uzemí..
[-] 2x   Fanny, hepyno
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Carcassonne: Přes kopec a údolí + CD Chmura 2 1 001 4.10.2018, 16:46
Poslední příspěvek: Chmura
  Pokud město neštymuje ke krajině šmoula 35 11 020 26.2.2016, 22:45
Poslední příspěvek: Karel

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)