CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Karta do "díry" v krajině (Přes kopec a údolí)

téma založeno uživatelem Chmura - 25.4.2023, 21:21 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 5 Chmura 9 Fanny 2 Kamzik 2 Mati 7 Petr Chytka 1 Seli 3 šmoula 5 xwinte00 2
Karta do "díry" v krajině (Přes kopec a údolí)

-Při nedávném herním víkendu u Petra Chytky jsme většinu času trávili u hry Carcassonne (jak také jinak...) Přes kopec a údolí. A to samozřejmě ve verzi "Big box PKaÚ - Chmura 2023". Usměvavý

-Při hře se spoustou fan rozšířeními jsme si uvědomili, že nám stále více schází "univerzální" kartička, která by dokázala uzavírat "díry" v krajině a případně by šla použít i na uzavření jedné, nebo i více stran Pole. Prakticky by se jednalo funkčně o "vylepšené Opatství" Které známe z C1 a C2. Při hře jsme použily kartičku bez obrázku, která nám sloužila jako funkční prvek. Kartičku jsme si pracovně pojmenovali "HNŮJ" co by jste také čekali na poli, že...

-Kartička se nám při hře velmi osvědčila, ale po "pročesání" celého internetu se mi kreslený obrázek "Hnoje" nepodařilo nalézt a tak jsem se rozhodl pro alternativu s kupkami sena a vidlemi. Takže se jsem "HNŮJ" přetransformoval na "STOH", nebo "KUPKU" chcete-li...

-První pokus o tuto kartičku jsem nahrál do přílohy, ale zatím není rozhodně finální... Mrknutí

Přiložené soubory Miniatury

Chmura Zelený meeple
Tak tu máme dvě varianty, já zastávám tu rámečkovou... Myslí si svoje a to i s toho důvodu, že je hned krásně vidět co všechno rámeček zavírá... Mrknutí

-K pravidlům:
 1) Za každou kartu, která obklopuje "obsazenou" kartičku 1 bod + 1 bod za obsazení této karty. Celkem tedy lze získat 9 bodů.
 2) Zvířata na kartičce se nepočítají do bodování kartičky ze stohem, ale můžou být započítána například u stodoly.
 3) Na kartičku se "STOHEM" může být umístěna figurka, případně figurka koryta.
 4) Po obestavění, je "STOH" dokončen a figurka může být odebrána k dalšímu použití.
 5) Kartičku, lze umístit jak do "díry v krajině" tak i na uzavření jedné i více stran některé s oblastí (cesta, pole, farma, atd...)
 6) Pomocí kartičky se "STOHEM, lze získat ryby z rozšíření řeka (budou-li se nacházet v oblasti uzavřené kartičky se "STOHEM")

Na ukázku jsem do přílohy nahrál různobarevné rámečky se stohem a slepičkami... myslím, že to také nevypadá nejhůř. Mrknutí

Chmura Zelený meeple
[-] 2x   Petr Chytka, Seli
Odpovědět
(26.4.2023, 16:58)Seli Napsal(a): Skála by mohla sloužit jako uzávěr oblastí. Nemá zemědělské využití a bylo by to pro mě tedy logické.

Myslíš něco takového?

Chmura Zelený meeple
Odpovědět
Pokusil jsem se o dvě kartičky s kameny stohem a zvířátky. Ale stále si myslím, že to není ono... Myslí si svoje

-Pokusil jsem se použít i kameny s nových Lovců a sběračů, nicméně grafika neodpovídá protože, zde nejsou černé kontury jednotlivých objektů. Smutný

Chmura Zelený meeple
Odpovědět
Obrázek s kameny je perfektní, ale bohužel jen pro Amazonku. Smutný
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
Byl to jen jeden s pokusů a reakce na nápady ostatních.

Co se mě týká tak mám zde dva horké kandidáty! Sice jsou s rámečkem, ale vnímám je jako graficky zdařilé! Mrknutí

Chmura Zelený meeple
[-] 1x   Petr Chytka
Odpovědět
Ještě otázka jak nazveme toto rozšíření?

Vzhledem k tomu, že se jedná o kupky se senem nabízí se dva názvy:

1) Stoh

2) Seno

Co by se vám líbilo více?
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
Ano je to tak jsem také zklamán..., ale kreslený obrázek HNOJE se mě nepodařilo sehnat. Stesk No a když jsem našel alespoň jako náhradu kopy sena s vidlemi tak mé srdce trochu pookřálo! Mrknutí Hnůj to sice není, ale co se dá dělat. Šťastný Myslím, že herně to poslouží stejně.

Co se týká pravidel tak rekapitulace je zde:

1) Za každou kartu, která obklopuje "obsazenou" kartičku 1 bod + 1 bod za obsazení této karty. Celkem tedy lze získat 9 bodů.
 2) Zvířata na kartičce se nepočítají do bodování kartičky ze stohem, ale můžou být započítána například u stodoly.
 3) Na kartičku se "SENEM" může být umístěna figurka, případně figurka koryta.
 4) Po obestavění, je "SENO" dokončen a figurka může být odebrána k dalšímu použití.
 5) Kartičku, lze umístit jak do "díry v krajině" tak i na uzavření jedné i více stran některé s oblastí (cesta, pole, farma, atd...)
 6) Pomocí kartičky se "SENEM, lze získat ryby z rozšíření řeka (budou-li se nacházet v oblasti uzavřené kartičky se "SENEM")

-Jak psal Kamzík jedná se o "vylepšené opatství". Každý z hráčů obdrží jednu kartičku ze Senem na začátku hry a bude na něm kdy a jak ji využije. Jen bych byl ještě pro pravidlo, že kartička ze senem nemůže být použita jako poslední karta hráče.
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
O přidání figurek do hry jsme s Petrem přemýšleli. Nicméně by to ještě podle mě chtělo stanovit počet kartiček od kterého přidávat figurky. Nicméně máme vyzkoušeno, že když přidáme do hry cca 40 kartiček navíc tak přidáním jedné stodoly a jedné figurky na hráče rozhodně nic nepokazíme a hru to v žádném případě nenabourá.
Chmura Zelený meeple
[-] 1x   Petr Chytka
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Carcassonne: Přes kopec a údolí + CD Chmura 2 1 001 4.10.2018, 16:46
Poslední příspěvek: Chmura
  Pokud město neštymuje ke krajině šmoula 35 11 020 26.2.2016, 22:45
Poslední příspěvek: Karel

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)